Μια ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων πρωτοστάτησε στην τρισδιάστατη εκτύπωση προϊόντων ψαριών που προορίζονται για το πιάτο μας, χρησιμοποιώντας ζωικά κύτταρα που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται σε εργαστήριο.
Η ισραηλινή εταιρεία Stakeholder Foods, σε συνεργασία με την Umami Meats δημιούργησε μια μέθοδο τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης του δικού σας «φρέσκου» ψαριού – το οποίο, λέει, θα είναι έτοιμο για μαγείρεμα αμέσως μετά την αγορά. Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα ψάρια πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τους επόμενους μήνες.
Το μενού θα περιλαμβάνει φιλέτο ψαριού σφυρίδας ή σολωμού από βλαστοκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω τεχνολογίας βιοεκτύπωσης σε σχήμα ψαριού. Το προϊόν, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με το Umami Meats, μιμείται τη γεύση και την υφή των φυσικών ψαριών.
«Τους επόμενους μήνες, σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας για να φέρουμε αυτό το παγκοσμίου φήμης καλλιεργημένο ψάρι στην αγορά», δήλωσε ο Mihir Pershad, Διευθύνων Σύμβουλος της Umami Meats σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, μέσω της The Telegraph. «Στην πρώτη γευσιγνωσία παρουσιάσαμε ένα καλλιεργούμενο προϊόν που το ξεφλουδίζεται, το γεύεσται και λιώνει στο στόμα σας όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι ένα εξαιρετικό ψάρι», εξήγησε.
Σχόλια