Επιμελητήριο Πιερίας: Μαγειρικό σόου με μύδια Πιερίας από τον ΣΕΦ Πέτρο Συρίγο,στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020»,
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020», που ανέλαβε το Επιμελητήριο Πιερίας, 30 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέφτηκαν την Πιερία την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.
To Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Λιτόχωρο Πιερίας στο restaurant Erato πραγματοποιήθηκε γεύμα προς τους καλεσμένους δημοσιογράφους όπου παρουσιάστηκαν πιάτα αφιερωμένα στα γευστικά μύδια του Αιγαίου από τον διάσημο Σεφ Πέτρο Συρίγο καθώς και διάφορα άλλα θαλασσινά πιάτα με την μοναδική τους εμφάνιση και γεύση από τον διάσημο Σεφ.
Σκοπός της Δράσης είναι να προβληθεί ένα σημαντικό στοιχείο της τοπικής μας γαστρονομίας, όπως είναι τα Φρέσκα Μύδια Πιερίας, το οποίο συνδυαζόμενο με τις φυσικές ομορφιές του τόπου παραγωγής του, θα συντελέσει στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού brand name για την Πιερία.
Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση στο γεύμα που παρατάθηκε προς τους δημοσιογράφους, η Υφυπουργός ανάπτυξης Άννα Μάνη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο του επιμελητηρίου Πιερίας καθώς έδωσε και τα συγχαρητήρια της στον Πρόεδρο του κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου η οποία με την σειρά της έδωσε τον δικό της συγχαρητήριο χαιρετισμό.
Εκπρόσωποι των Βουλευτών Φώντα Μπαραλιάκου και Σπύρου Κουλκουδίνα, έδωσαν το παρόν όπως επίσης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε πως επόμενος στόχος είναι η εξεύρεση και εκμετάλλευση προγράμματος για τη χρηματοδότηση κατασκευής σύγχρονου Συσκευαστηρίου Μυδιών κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Το Επιμελητήριο Πιερίας εξασφάλισε και τρίμηνη τηλεοπτική προβολή διαφημιστικού σποτ καθημερινά στους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε εκπομπές ευρείας θεαματικότητας, για την μεγαλύτερη ανάδειξη της μυδοκαλλιέργειας στην Πιερία.
Ο Μακρύγιαλος Πιερίας είναι η μεγαλύτερη μυδοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας, η μοναδική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών και εξάγει το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τους καλλιεργητές, η ποιότητα του μυδιού είναι εξαιρετική γιατί οι μονάδες βρίσκονται κοντά σε εκβολές ποταμών και μεταφέρονται πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τα μύδια, ενώ η θερμοκρασία των νερών κρατείται σε χαμηλά επίπεδα.
Η μυδοκαλλιέργεια στην περιοχή της Πιερίας είναι ένας από τους πιο δυναμικά εξελισσόμενους παραγωγικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, το προϊόν του οποίου καλύπτει το 25% της εγχώριας παραγωγής τονίζει χαρακτηριστικά.
Το Επιμελητήριο Πιερίας εξασφάλισε και τρίμηνη τηλεοπτική προβολή διαφημιστικού σποτ καθημερινά στους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε εκπομπές ευρείας θεαματικότητας, για την μεγαλύτερη ανάδειξη της μυδοκαλλιέργειας στην Πιερία.
Ο Μακρύγιαλος Πιερίας είναι η μεγαλύτερη μυδοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας, η μοναδική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών και εξάγει το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τους καλλιεργητές, η ποιότητα του μυδιού είναι εξαιρετική γιατί οι μονάδες βρίσκονται κοντά σε εκβολές ποταμών και μεταφέρονται πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τα μύδια, ενώ η θερμοκρασία των νερών κρατείται σε χαμηλά επίπεδα.
Σχόλια