«Χρυσαφένια» απόλαυση: Τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση και ονειρική γεύση - Η τυρόπιτα που θα σου «πάρει» το μυαλό!!!...

Ρουμελιώτικη συνταγή για την αγαπημένη πίτα όλων που θα συναρπάσει




Μια εύκολη στην παρασκευή τυρόπιτα, που έχει τις ρίζες της στη Ρούμελη και είναι πεντανόστιμη, για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στην τοστιέρα.


Υλικά


6 φύλλα πίτας
800 γραμμάρια φέτα
300 γρ. μυζήθρα
700 γρ. φρέσκο γάλα
200 γρ. ελαιόλαδο
5 αβγά
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο




Εκτέλεση

Αρχικά, τρίβουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Αλατίζουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το γάλα και το μισό περίπου από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Αλείφουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο. Το ταψί πρέπει να είναι περίπου 40 εκατοστά, κατάλληλο για πίτες.

Στρώνουμε τα τρία από τα φύλλα, ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε μια στρώση με τα μισά τυριά μας και ραντίζουμε με το μισό του υγρού μίγματος μας. Απλώνουμε το τέταρτο φύλλο ελαφρά σουρωμένο.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και το υπόλοιπο μίγμα υγρών. Ολοκληρώνουμε την πίτα καλύπτοντάς την με δυο φύλλα ελαφρώς λαδωμένα. Γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε τις χαρακιές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πεταχτά, με τα δάχτυλα, ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις ή στους 160ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου μία ώρα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Η πίτα είναι έτοιμη όταν κουνήσουμε το ταψί και η βάση της έχει ξεκολλήσει. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.


Athensmagazine.gr

Σχόλια